Anneke van Dijk

Anneke van Dijk

Leven met aandacht

Leven met aandacht is ‘in’. En dat is niet voor niets zo. Hoe lastig is het in deze tijd, om je niet door onrust, verwachtingen en prestatiedruk te laten meeslepen. Voor je het weet ben je jezelf ergens onderweg kwijtgeraakt. Juist ook als je jong bent en je allerlei keuzes moet maken op gebied van studie, werk en relatie. Hoe blijf je dan bij jezelf? Hoe leef je in het hier en nu? Hoe kun je aandacht blijven houden voor wat er in je omgaat, wat je echt wilt en belangrijk vindt?
Dit is een van de thema’s die aan bod komt in de HORSE & HEART Ponycursus voor jongeren. Paarden zijn goede leermeesters als het gaat om leven in het hier en nu. Ze zijn niet bezig met wat er in het verleden gebeurde of in de toekomst gaat gebeuren. Het gaat om wat er op dit moment is. Daar reageren ze op en dus ook op ons als we met ze gaan samenwerken. Hoe leuk en ontzettend leerzaam dat is, kun je zelf komen ervaren! 

Deel dit bericht

ELLA

Ella is een ontzettend lieve Haflinger. Ze is heel nieuwsgierig, wil graag overal bij zijn en graag samen dingen doen. Ze staat stevig op haar 4 benen en is niet zo snel onder de indruk van iets. Ze is dol op knuffelen en spelen doet ze graag. Vooral met Sammy kan ze zich zo af en toe wel lekker uitleven. Ze zijn echt speelmaatjes. 

Ella voert haar taak als leidmerrie op een hele rustige en duidelijke manier uit. Flo zoekt vaak de rust op in de nabijheid van Ella. Binnen de coachsessies is het vaak Ella die als eerste met haar neus vooraan staat.

Sammy

Sammy is een eigenzinnige shetlander met een hart van goud. Hij is niet snel onder de indruk van iets. Hij is dol op spelletjes doen en werkt graag met je mee. Als er iets te eten valt, zal hij zijn best doen om dat te pakken te krijgen. Hij heeft het direct in de gaten als je de verbinding met hem verliest. Dan trekt hij zijn eigen plan. Hij is een echte clown die al heel wat mensen aan het lachen heeft gemaakt. Voor Flo is hij het stabiele, oudere maatje waar zij fijn op kan leunen als er spannende dingen gebeuren.

Flo

Flo is een hele slimme Welsh pony. Ze wil graag nieuwe dingen leren, is nieuwsgierig en heel gevoelig. Door haar gevoeligheid kan ze soms nog wel eens wat spannend vinden. Ze voelt ook heel snel emoties aan bij mensen. Daarin kan ze heel mooi spiegelen. Ze is een echte prinses met stevig karakter die met veel respect benaderd wil worden. Als je duidelijk bent en niet te pusherig, dan wil ze graag met je samen werken. Voor Sammy is zij het maatje die de leiding neemt en waar hij zo af en toe eens heerlijk mee kan dollen.

Bedankt!

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

blijf ook op de hoogte via