Ze kwam een keer langs, een meisje van 8 jaar. Eens zien of de pony coaching wat voor haar zou kunnen betekenen. Een meisje met ADD, gevoelig en moeite met alle chaos in haar altijd volle hoofd. We begonnen met kennismaken, pony’s poetsen, kletsen…maar iedere keer als een pony ook maar even het hoofd naar haar toedraaide, sprong ze opzij. Spannend voor haar, dacht ik. Ik probeerde een gesprekje te beginnen over bang zijn, enge dingen. Maar het enige wat er was op dat moment voor haar, waren die grote pony hoofden. En dan als coach aansluiten…op zoek naar wat de behoefte is, nieuwsgierig zijn naar wat haar beweegt, wat er gebeurt. Ik besloot de pony’s maar eventjes wat verder van haar vandaan te parkeren. Dat gaf al wat rust. Ik vroeg haar wat er nu in die pony hoofden zou kunnen omgaan. Misschien zijn ze wel nieuwsgierig naar mijn hoofd, zei ze. Ze wilde dat wel laten zien, want vertellen lukte niet zo goed. Met blokken, poppetjes en allerhande spulletjes uit de grote doos bouwde ze in het zand de verhalen uit haar hoofd. Heel voorzichtig kwamen de pony’s alles wat van dichterbij bekijken. Over aansluiten gesproken;-) Ze begon te vertellen, er kwam ontspanning, met om haar heen 6 oren die vol aandacht luisterden. Hoe bijzonder weer.

Anneke van Dijk

Anneke van Dijk

Aansluiten

Plak hier de tekst van je bericht

Deel dit bericht

ELLA

Ella is een ontzettend lieve Haflinger. Ze is heel nieuwsgierig, wil graag overal bij zijn en graag samen dingen doen. Ze staat stevig op haar 4 benen en is niet zo snel onder de indruk van iets. Ze is dol op knuffelen en spelen doet ze graag. Vooral met Sammy kan ze zich zo af en toe wel lekker uitleven. Ze zijn echt speelmaatjes. 

Ella voert haar taak als leidmerrie op een hele rustige en duidelijke manier uit. Flo zoekt vaak de rust op in de nabijheid van Ella. Binnen de coachsessies is het vaak Ella die als eerste met haar neus vooraan staat.

Sammy

Sammy is een eigenzinnige shetlander met een hart van goud. Hij is niet snel onder de indruk van iets. Hij is dol op spelletjes doen en werkt graag met je mee. Als er iets te eten valt, zal hij zijn best doen om dat te pakken te krijgen. Hij heeft het direct in de gaten als je de verbinding met hem verliest. Dan trekt hij zijn eigen plan. Hij is een echte clown die al heel wat mensen aan het lachen heeft gemaakt. Voor Flo is hij het stabiele, oudere maatje waar zij fijn op kan leunen als er spannende dingen gebeuren.

Flo

Flo is een hele slimme Welsh pony. Ze wil graag nieuwe dingen leren, is nieuwsgierig en heel gevoelig. Door haar gevoeligheid kan ze soms nog wel eens wat spannend vinden. Ze voelt ook heel snel emoties aan bij mensen. Daarin kan ze heel mooi spiegelen. Ze is een echte prinses met stevig karakter die met veel respect benaderd wil worden. Als je duidelijk bent en niet te pusherig, dan wil ze graag met je samen werken. Voor Sammy is zij het maatje die de leiding neemt en waar hij zo af en toe eens heerlijk mee kan dollen.

Bedankt!

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

blijf ook op de hoogte via