Pony&zo voor volwassenen

Bij Pony&zo staat het werken in en met de natuur centraal. Uit vele studies is gebleken dat de natuur een positieve invloed heeft op mensen zowel mentaal als fysiek. Je kunt bij mij terecht voor coaching met of zonder pony’s en pastorale coaching rondom geloofsvragen. 

Equine Assisted Coaching is een coachings methodiek waarbij de pony’s ingezet worden en mensen leren door te ervaren en feedback te krijgen van de pony. Veel doen en ervaren dus. De coach faciliteert het leerproces en helpt de coachee om tot bewustwording en inzicht te komen. 

Ik werk oplossingsgericht en maak gebruik van het gedachtegoed uit de ACT (Acceptance en Commitment Therapy). ACT heeft als doel de psychologische flexibiliteit bij mensen te vergroten. De oefeningen uit deze therapie vorm sluiten mooi aan bij de verschillende vormen van coaching.

coaching (zonder pony's)

Naast de coaching met pony’s kun je ook kiezen voor coaching zonder pony’s. Tijdens de sessies hebben we coach gesprekken in mijn pipowagen die naast de paddock staat. Bij mooi weer zoeken we een plek op in de buitenlucht. Wanneer je iemand bent die liever wandelt en praat, kan dat ook. Het aantal, de lengte en frequentie van de sessies gaat in overleg. We zoeken naar de manier die het beste bij jou past.

Goed om te weten

  • Tijdens de ponycoaching worden de activiteiten altijd uitgevoerd vanaf de grond, naast de pony.
  • Soms is één sessie al genoeg om tot inzicht of bewustwording te komen.
  • Tijdens de intake kun je je wensen kenbaar maken en overleggen welke vorm en manier van coaching bij je past

Met welke vragen kun je je laten coachen?

  • Ik ben (hoog)gevoelig en ben zoekende in hoe ik daar mee om moet gaan.
  • Ik ben altijd bezig met wat anderen van me vinden. Ik wil leren mijn eigen weg te volgen.
  • Ik ben zoekende in hoe ik mijn geloof handen en voeten kan geven
  • Ik heb een vol hoofd aan (negatieve) gedachten. Ik zou daar op een andere manier mee om willen gaan.

blijf op de hoogte via mijn updates via

ELLA

Ella is een ontzettend lieve Haflinger. Ze is heel nieuwsgierig, wil graag overal bij zijn en graag samen dingen doen. Ze staat stevig op haar 4 benen en is niet zo snel onder de indruk van iets. Ze is dol op knuffelen en spelen doet ze graag. Vooral met Sammy kan ze zich zo af en toe wel lekker uitleven. Ze zijn echt speelmaatjes. 

Ella voert haar taak als leidmerrie op een hele rustige en duidelijke manier uit. Flo zoekt vaak de rust op in de nabijheid van Ella. Binnen de coachsessies is het vaak Ella die als eerste met haar neus vooraan staat.

Sammy

Sammy is een eigenzinnige shetlander met een hart van goud. Hij is niet snel onder de indruk van iets. Hij is dol op spelletjes doen en werkt graag met je mee. Als er iets te eten valt, zal hij zijn best doen om dat te pakken te krijgen. Hij heeft het direct in de gaten als je de verbinding met hem verliest. Dan trekt hij zijn eigen plan. Hij is een echte clown die al heel wat mensen aan het lachen heeft gemaakt. Voor Flo is hij het stabiele, oudere maatje waar zij fijn op kan leunen als er spannende dingen gebeuren.

Flo

Flo is een hele slimme Welsh pony. Ze wil graag nieuwe dingen leren, is nieuwsgierig en heel gevoelig. Door haar gevoeligheid kan ze soms nog wel eens wat spannend vinden. Ze voelt ook heel snel emoties aan bij mensen. Daarin kan ze heel mooi spiegelen. Ze is een echte prinses met stevig karakter die met veel respect benaderd wil worden. Als je duidelijk bent en niet te pusherig, dan wil ze graag met je samen werken. Voor Sammy is zij het maatje die de leiding neemt en waar hij zo af en toe eens heerlijk mee kan dollen.

Bedankt!

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

blijf ook op de hoogte via