Coachen met paarden?

Tijdens de omgang met paarden komen allerlei zaken uit het leven op een natuurlijke manier aan de orde, zoals (non)verbale communicatie, assertiviteit, creativiteit, probleemoplossend vermogen, leiderschap, verantwoordelijkheid, samenwerking, relaties en vertrouwen.

Tijdens het uitvoeren van activiteiten met paarden ontstaan daardoor vaak als vanzelf metaforen voor het omgaan met situaties uit het dagelijks leven. Van nature zijn paarden heel sensitief. In de kudde letten en reageren ze voortdurend op elkaar. Ze leven in het hier en nu en reageren op een natuurlijke manier op je gedrag, waardoor zaken duidelijk kunnen worden. Ze zijn meesters in stille communicatie en vangen kleine non verbale signalen op. 

Wat is EAQ?

Equine Assisted Coaching is een coachingsmethodiek waarbij paarden ingezet worden, waarbij mensen leren door te ervaren en feedback krijgen van het paard. De coach faciliteert het leerproces en helpt de coachee om bewust te worden van de ervaring en tot inzichten, emoties en gevoelens te komen die tot dan onbewust waren. De coachee krijgt de ruimte en tijd om verder te experimenteren, samen met het paard, om opnieuw te ervaren. Ervaren in plaats van praten over.

Equine Assisted Coaching is een oplossing gerichte methode. In de sessie gaat het niet zozeer om de oorzaken die ten grondslag liggen van de coachvraag, maar vooral op hoe dat van invloed is en wat de coachen daar mee wil in de toekomst. De methode gaat er vanuit dat de coachen zelf de oplossing van zijn of haar vraag in zich heeft.

"Paarden vellen geen oordeel, je mag zijn wie je bent."

Goed om te weten

Met welke vragen kun je je laten coachen?

(Hoog)gevoeligheid

Coachen bij hooggevoeligheid is mijn specialisatie. 

Loop jij juist door je hooggevoeligheid ergens tegen aan, neem dan contact op voor begeleiding.

CONTACT

Heb je een vraag of opmerking? Gebruik dan onderstaand formulier.

Je kunt dit formulier ook gebruiken om je aan te melden voor een gratis intakegesprek.

blijf op de hoogte via mijn updates via

Bedankt!

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

blijf ook op de hoogte via

Zomervakantie!

Klik hier voor meer informatie over de driedaagse cursus Dit ben Ik voor kinderen tijdens de zomervakantie.

Klik hier voor meer informatie over de driedaagse cursus Dit ben Ik voor kinderen tijdens de zomervakantie.

Sammy

Sammy is een eigenzinnige shetlander met een hart van goud. Hij is niet snel onder de indruk van iets. Hij is dol op spelletjes doen en werkt graag met je mee. Als er iets te eten valt, zal hij zijn best doen om dat te pakken te krijgen. Hij heeft het direct in de gaten als je de verbinding met hem verliest. Dan trekt hij zijn eigen plan. Hij is een echte clown die al heel wat mensen aan het lachen heeft gemaakt. Voor Flo is hij het stabiele, oudere maatje waar zij fijn op kan leunen als er spannende dingen gebeuren.

Flo

Flo is een hele slimme Welsh pony. Ze wil graag nieuwe dingen leren, is nieuwsgierig en heel gevoelig. Door haar gevoeligheid kan ze soms nog wel eens wat spannend vinden. Ze voelt ook heel snel emoties aan bij mensen. Daarin kan ze heel mooi spiegelen. Ze is een echte prinses met stevig karakter die met veel respect benaderd wil worden. Als je duidelijk bent en niet te pusherig, dan wil ze graag met je samen werken. Voor Sammy is zij het maatje die de leiding neemt en waar hij zo af en toe eens heerlijk mee kan dollen.