Waarom teamcoaching met paarden?

 • Het kan zijn dat de samenwerking in het team niet optimaal is. Hoe leren jullie beter samenwerken?
 • Er kunnen onderhuidse spanningen zijn in het team, waar niet over wordt gesproken. Hoe verbeteren jullie de onderlinge sfeer, acceptatie en communicatie?
 • De leidinggevenden willen hun leiderschapskwaliteiten verder ontwikkelen. Hoe kunnen zij sterkere leiders worden?
 • Jullie zijn een nieuw team en hebben behoefte aan teambuilding. Jullie vinden het belangrijk elkaars kwaliteiten te leren kennen en benutten, zodat jullie op elkaar ingespeeld raken.
 • Jullie zijn als team op zoek naar een leuke, leerzame en ontspannen vorm van teambuilding in de natuur.

Wat ga je doen?

Het coachen met paarden is een vorm van ervaringsgericht leren. Het paard geeft een eerlijke directe boodschap af omdat het in het hier en nu leeft. Een paard reageert vanuit zijn gevoelige natuur. Tijdens de coach sessie is er geen sprake van goed of fout, maar welke boodschap geeft het team af en de teamleden afzonderlijk?
Jullie gaan binnen het team inzichten krijgen en bewust worden wat er speelt binnen de groep. Wij zijn, net als paarden, ook kuddedieren. Teamprocessen en individuele aspecten komen als vanzelf aan de orde door het uitvoeren van opdrachten met en in bijzijn van de pony’s. Teamcoaching gaat altijd uit van de fase waarin het team zich nu bevindt en de wens om daarin door te groeien. De opdrachten vinden plaats vanaf de grond en ervaring met paarden is niet nodig.

Hoe ziet het programma er uit?

 • Ontvangst met koffie/thee en lekkers 
 • Bespreken van de verwachtingen en uitleg over de teamopdracht/pony’s  
 • Kennismaking met de pony’s 
 • Teamopdracht in de paddock met de pony’s   
 • Nabespreking  
 • Afsluiting met wat te drinken
 • Stevige schoenen/laarzen zijn verplicht
 • Het totale programma zal ongeveer 2,5 uur duren

Het ontvangst kan binnen als buiten zijn, afhankelijk van het weer. De teamopdracht vindt buiten plaats in de paddock bij de pony’s.

blijf op de hoogte via mijn updates via

ELLA

Ella is een ontzettend lieve Haflinger. Ze is heel nieuwsgierig, wil graag overal bij zijn en graag samen dingen doen. Ze staat stevig op haar 4 benen en is niet zo snel onder de indruk van iets. Ze is dol op knuffelen en spelen doet ze graag. Vooral met Sammy kan ze zich zo af en toe wel lekker uitleven. Ze zijn echt speelmaatjes. 

Ella voert haar taak als leidmerrie op een hele rustige en duidelijke manier uit. Flo zoekt vaak de rust op in de nabijheid van Ella. Binnen de coachsessies is het vaak Ella die als eerste met haar neus vooraan staat.

Sammy

Sammy is een eigenzinnige shetlander met een hart van goud. Hij is niet snel onder de indruk van iets. Hij is dol op spelletjes doen en werkt graag met je mee. Als er iets te eten valt, zal hij zijn best doen om dat te pakken te krijgen. Hij heeft het direct in de gaten als je de verbinding met hem verliest. Dan trekt hij zijn eigen plan. Hij is een echte clown die al heel wat mensen aan het lachen heeft gemaakt. Voor Flo is hij het stabiele, oudere maatje waar zij fijn op kan leunen als er spannende dingen gebeuren.

Flo

Flo is een hele slimme Welsh pony. Ze wil graag nieuwe dingen leren, is nieuwsgierig en heel gevoelig. Door haar gevoeligheid kan ze soms nog wel eens wat spannend vinden. Ze voelt ook heel snel emoties aan bij mensen. Daarin kan ze heel mooi spiegelen. Ze is een echte prinses met stevig karakter die met veel respect benaderd wil worden. Als je duidelijk bent en niet te pusherig, dan wil ze graag met je samen werken. Voor Sammy is zij het maatje die de leiding neemt en waar hij zo af en toe eens heerlijk mee kan dollen.

Bedankt!

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

blijf ook op de hoogte via