Mijn nieuwe coach klantje zou komen. Een meisje van 11 jaar. Volgens haar ouders heel gevoelig, verlegen en onzeker. Ze maakten zich zorgen over haar en haar weerbaarheid. Na de kennismaking vroeg ik haar om Flo een rondje mee te nemen aan het touw. Flo liep rustig achter haar aan. Op het moment dat Flo bedacht dat de andere kant misschien interessanter zou kunnen zijn, gaf ze duidelijk aan dat dat niet de bedoeling was. ‘’Ik wil die kant op’’ zei ze. Ze bleef vriendelijk en duidelijk. Flo volgde haar weer. Na het rondje benoemde ik wat ik had gezien. Mooie kwaliteiten zoals duidelijkheid, vriendelijkheid en kracht. Het deed haar zichtbaar goed om dat te horen. “Meestal vinden mensen me verlegen en onzeker” zei ze. Ik vroeg haar hoe dat komt. Ze begon te vertellen dat ze graag eerst nadenkt voor ze wat zegt, dat ze graag eerst observeert voordat ze wat gaat doen. Dat ze goed aanvoelt hoe anderen zich voelen en dat dat soms ook te veel kan zijn voor haar. Ondertussen stond Flo helemaal ontspannen tegen haar aan. Zachte kracht…gevoelige kinderen. Ze vallen niet vaak op, worden niet altijd goed ingeschat, maar zijn vaak wel de bomen waartegen anderen kunnen leunen. Belangrijk is het dan om goed voor jezelf te kunnen zorgen, je grenzen aan te voelen en je gevoeligheid als kracht te zien en in te kunnen zetten.

Picture of Anneke van Dijk

Anneke van Dijk

Zachte kracht

Plak hier de tekst van je bericht

Deel dit bericht

ELLA

Ella is een ontzettend lieve Haflinger. Ze is heel nieuwsgierig, wil graag overal bij zijn en graag samen dingen doen. Ze staat stevig op haar 4 benen en is niet zo snel onder de indruk van iets. Ze is dol op knuffelen en spelen doet ze graag. Vooral met Sammy kan ze zich zo af en toe wel lekker uitleven. Ze zijn echt speelmaatjes. 

Ella voert haar taak als leidmerrie op een hele rustige en duidelijke manier uit. Flo zoekt vaak de rust op in de nabijheid van Ella. Binnen de coachsessies is het vaak Ella die als eerste met haar neus vooraan staat.

Sammy

Sammy is een eigenzinnige shetlander met een hart van goud. Hij is niet snel onder de indruk van iets. Hij is dol op spelletjes doen en werkt graag met je mee. Als er iets te eten valt, zal hij zijn best doen om dat te pakken te krijgen. Hij heeft het direct in de gaten als je de verbinding met hem verliest. Dan trekt hij zijn eigen plan. Hij is een echte clown die al heel wat mensen aan het lachen heeft gemaakt. Voor Flo is hij het stabiele, oudere maatje waar zij fijn op kan leunen als er spannende dingen gebeuren.

Flo

Flo is een hele slimme Welsh pony. Ze wil graag nieuwe dingen leren, is nieuwsgierig en heel gevoelig. Door haar gevoeligheid kan ze soms nog wel eens wat spannend vinden. Ze voelt ook heel snel emoties aan bij mensen. Daarin kan ze heel mooi spiegelen. Ze is een echte prinses met stevig karakter die met veel respect benaderd wil worden. Als je duidelijk bent en niet te pusherig, dan wil ze graag met je samen werken. Voor Sammy is zij het maatje die de leiding neemt en waar hij zo af en toe eens heerlijk mee kan dollen.

Bedankt!

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

blijf ook op de hoogte via