Anneke van dijk-Quist

Mijn naam is Anneke van Dijk-Quist. Ik ben getrouwd en moeder van een dochter 2008 en een zoon 2010. Vanaf augustus 2012 wonen wij  in Oldebroek, waar mijn wens om weer dieren om mij heen te hebben uit is gekomen. Dieren en met name paarden hebben mij mijn hele leven al gefascineerd.

 

 

In maart 2013 zijn er twee pony’s bij ons komen wonen. Zij hebben mij al heel wat geleerd over mezelf en nog steeds houden de pony’s mij een spiegel voor. Ook heb ik de laatste jaren gezien hoe zij reageerden op bepaald gedrag van vrienden, mijn eigen kinderen en vriendjes.

Ik heb zelf ervaren en gezien hoe de pony’s het zelfvertrouwen hebben laten groeien bij kinderen en heb echte leiders te voor schijn zien komen bij mensen van wie ik dat niet verwachtte. Dit maakte in mij een nieuwsgierigheid en zin los hier meer mee te gaan doen.

Ik vind het ontzettend leuk om mijn passie voor paarden en mensen met elkaar te verbinden en samen met de pony’s, mensen een stapje verder op weg helpen. Ik ben daarom in 2014 begonnen met de opleiding tot Equine Assisted Coach bij de Keulse Weg. Ik heb deze opleiding afgerond en heb mijn diploma gehaald, waardoor ik nu ook als officiele coach ben ingeschreven bij het Kreac. Wat mij zo aanspreekt aan deze methodiek, is het als coach faciliteren van een leeromgeving voor mensen en het uitgaan van hun eigen kracht, mogelijkheden en oplossingen. Dit is iets wat heel goed bij mij past. In staat zijn om een ander zijn eigen problemen te laten oplossen, een ander in beweging te brengen, een ander te laten groeien in persoonlijke ontwikkeling. 

Opleiding

In oktober 2016 heb ik mijn diploma Equine Assisted Kindercoach gehaald. In januari 2018 heb ik de psycho fysieke training Rots en Water gevolgd en mijn certificaat gehaald. Omdat ik zelf aan den lijve heb ervaren hoe effectief deze training is, gebruik ik nu ook oefeningen uit deze training binnen het coachen en de sociale vaardigheidscursus voor kinderen. In het najaar van 2019 volgde ik een studie om kinderen/jongeren met ASS te kunnen begeleiden/coachen.

Muziek

Verder ben ik ook al wat jaren met veel plezier werkzaam als muzikant/liedschrijver binnen de band Sela. In het verre verleden heb ik de opleiding Sociaal Pedagogisch werk gedaan. In al mijn bezigheden is het duidelijk dat de sociale en agogische aspecten altijd wel een rol spelen. Als persoon ben ik creatief en intuitief. Deze eigenschappen hebben er deels voor gezorgd dat ik in de muziekwereld en nu ook het coachen terecht ben gekomen.

Anneke in het kort

CONTACT

Heb je een vraag of opmerking? Gebruik dan onderstaand formulier.

Je kunt dit formulier ook gebruiken om je aan te melden voor een gratis intakegesprek.

blijf op de hoogte via mijn updates via

Bedankt!

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

blijf ook op de hoogte via

Zomervakantie!

Klik hier voor meer informatie over de driedaagse cursus Dit ben Ik voor kinderen tijdens de zomervakantie.

Klik hier voor meer informatie over de driedaagse cursus Dit ben Ik voor kinderen tijdens de zomervakantie.

Sammy

Sammy is een eigenzinnige shetlander met een hart van goud. Hij is niet snel onder de indruk van iets. Hij is dol op spelletjes doen en werkt graag met je mee. Als er iets te eten valt, zal hij zijn best doen om dat te pakken te krijgen. Hij heeft het direct in de gaten als je de verbinding met hem verliest. Dan trekt hij zijn eigen plan. Hij is een echte clown die al heel wat mensen aan het lachen heeft gemaakt. Voor Flo is hij het stabiele, oudere maatje waar zij fijn op kan leunen als er spannende dingen gebeuren.

Flo

Flo is een hele slimme Welsh pony. Ze wil graag nieuwe dingen leren, is nieuwsgierig en heel gevoelig. Door haar gevoeligheid kan ze soms nog wel eens wat spannend vinden. Ze voelt ook heel snel emoties aan bij mensen. Daarin kan ze heel mooi spiegelen. Ze is een echte prinses met stevig karakter die met veel respect benaderd wil worden. Als je duidelijk bent en niet te pusherig, dan wil ze graag met je samen werken. Voor Sammy is zij het maatje die de leiding neemt en waar hij zo af en toe eens heerlijk mee kan dollen.