Mijn naam is Anneke van Dijk-Quist. Ik ben getrouwd en moeder van een dochter (2008) en een zoon (2010). Vanaf augustus 2012 wonen wij  in Oldebroek, waar mijn wens om weer dieren om mij heen te hebben uit is gekomen. Dieren en met name paarden hebben mij mijn hele leven al gefascineerd.

Ik vind het ontzettend leuk om mijn passie voor paarden en mensen met elkaar te verbinden en samen met de pony’s, mensen een stapje verder op weg helpen. Ik ben daarom in 2014 begonnen met de opleiding tot Equine Assisted Coach bij de Keulse Weg. Ik heb deze opleiding afgerond en heb mijn diploma gehaald, waardoor ik nu ook als officiele coach ben ingeschreven bij het Kreac. Wat mij zo aanspreekt aan deze methodiek, is het als coach faciliteren van een leeromgeving voor mensen en het uitgaan van hun eigen kracht, mogelijkheden en oplossingen. Dit is iets wat heel goed bij mij past. In staat zijn om een ander zijn eigen problemen te laten oplossen, een ander in beweging te brengen, een ander te laten groeien in persoonlijke ontwikkeling. Naast deze methodiek maak ik ook gebruik van het gedachtegoed uit de ACT (Acceptance en Commitment Therapy). ACT heeft als doel de psychologische flexibiliteit bij mensen te vergroten. Deze nieuwere vorm van cognitieve gedragstherapie heb ik me de laatste jaren eigen gemaakt. De oefeningen, opdrachtjes en metaforen sluiten heel mooi aan bij de pony coaching. Het heeft mij zelf enorm veel opgeleverd en is samen met EAQ nu de basis van waaruit ik kinderen en volwassenen coach. 

De basis van waaruit ik leef en werk is mijn geloof in God. Als je zelf ook christen bent kunnen we dat onderdeel ook meenemen in de coaching. Ik sta open voor iedereen en sluit aan bij waar de behoefte ligt. 


opleidingen

 • Sociaal Pedagogisch werk – MDGO Goes
 • Docent Muziek – HKU
 • Docent Muziek op schoot – CvA
 • Cursus Muziek in het Speciaal Onderwijs – Marianne Wiersema
 • Equine Assisted Coach – Keulse Weg
 • Equine Assisted Kindercoach – Keulse Weg
 • Kindercoaching – Civas
 • Certificaat Beelddenk coach – ECLG
 • Certificaat Pony Power voor Kids
 • Coaching bij Hooggevoeligheid – Civas
 • Certificaat Rots en Water trainer
 • Cognitieve gedragstherapie – Civas
 • Coaching bij ASS – Civas
 • Certificaat Cognitief Coachen met Paarden – Centrum voor paardencoaching 
 • Coaching bij AD(H)D – Civas
 • Certificaat Cursus Coachen met ACT – Bewezen Effect

Muziek

Verder ben ik ook al wat jaren met veel plezier werkzaam als muzikant/liedschrijver binnen de band Sela. In het verre verleden heb ik de opleiding Sociaal Pedagogisch werk gedaan. In al mijn bezigheden is het duidelijk dat de sociale en agogische aspecten altijd wel een rol spelen. Als persoon ben ik creatief en intuitief. Deze eigenschappen hebben er deels voor gezorgd dat ik in de muziekwereld en nu ook het coachen terecht ben gekomen.

Anneke in het kort

blijf op de hoogte via mijn updates via

ELLA

Ella is een ontzettend lieve Haflinger. Ze is heel nieuwsgierig, wil graag overal bij zijn en graag samen dingen doen. Ze staat stevig op haar 4 benen en is niet zo snel onder de indruk van iets. Ze is dol op knuffelen en spelen doet ze graag. Vooral met Sammy kan ze zich zo af en toe wel lekker uitleven. Ze zijn echt speelmaatjes. 

Ella voert haar taak als leidmerrie op een hele rustige en duidelijke manier uit. Flo zoekt vaak de rust op in de nabijheid van Ella. Binnen de coachsessies is het vaak Ella die als eerste met haar neus vooraan staat.

Sammy

Sammy is een eigenzinnige shetlander met een hart van goud. Hij is niet snel onder de indruk van iets. Hij is dol op spelletjes doen en werkt graag met je mee. Als er iets te eten valt, zal hij zijn best doen om dat te pakken te krijgen. Hij heeft het direct in de gaten als je de verbinding met hem verliest. Dan trekt hij zijn eigen plan. Hij is een echte clown die al heel wat mensen aan het lachen heeft gemaakt. Voor Flo is hij het stabiele, oudere maatje waar zij fijn op kan leunen als er spannende dingen gebeuren.

Flo

Flo is een hele slimme Welsh pony. Ze wil graag nieuwe dingen leren, is nieuwsgierig en heel gevoelig. Door haar gevoeligheid kan ze soms nog wel eens wat spannend vinden. Ze voelt ook heel snel emoties aan bij mensen. Daarin kan ze heel mooi spiegelen. Ze is een echte prinses met stevig karakter die met veel respect benaderd wil worden. Als je duidelijk bent en niet te pusherig, dan wil ze graag met je samen werken. Voor Sammy is zij het maatje die de leiding neemt en waar hij zo af en toe eens heerlijk mee kan dollen.

Bedankt!

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

blijf ook op de hoogte via