Pony&zo VOOR KINDEREN

8-18 JAAR

Soms zit je niet zo lekker in je vel. Je kunt bepaalde vragen hebben over jezelf, je gedrag of dingen die (steeds) gebeuren. Misschien wil je meer zelfvertrouwen krijgen, ben je snel angstig, of wil je meer voor jezelf leren opkomen. Het kan zijn dat je je anders voelt dan andere kinderen of ben je bang voor dieren.

In de sessies gaan we samen op zoek en zal je spelenderwijs van alles over jezelf leren. We gaan kijken naar wat je goed kan, wat je nog kan leren en hoe je beter kunt leren omgaan met de ‘’lastige’’ dingen in je leven. We doen speciale oefeningetjes en spelletjes op de grond, naast de pony’s. Ervaring met pony’s is helemaal niet nodig. 

Naast dat we veel met de pony’s werken, doen we ook wel eens wat aan spelletjes, tekenen en kletsen in mijn gezellige pipowagen. De pipowagen staat naast de paddock waar de pony’s lopen. De deur staat vaak open zodat ze toch nog in de buurt zijn.

Ponycursussen

Verder kun je je ook opgeven voor de HSK Ponycursus , de EIGENWIJS Ponycursus of HEARTFUL Ponycursus.

  • De HSK Ponycursus is voor (hoog)gevoelige kinderen die meer willen leren over (hoog)gevoelig zijn. Je gevoeligheid is een kwaliteit en iets om trots op te zijn, maar kan soms ook lastig zijn. Hoe ga je om met alle prikkels die op je afkomen, hoe bescherm je jezelf en hoe zorg je goed voor jezelf? Als (hoog)gevoelig kind kun je je anders voelen en kun je snel last hebben van piekeren en angsten. Als je weet hoe gedachten en gevoelens bij jou werken, kun je er beter mee leren omgaan. 
  • De EIGENWIJS Ponycursus is voor kinderen die zichzelf beter willen leren kennen en willen groeien in zelfvertrouwen. We besteden veel aandacht aan hoe om te gaan met lastige gedachten en gevoelens en hoe daar mee om te gaan. Als je je bewust wordt van hoe dat bij jou werkt, kun je bewuster keuzes maken. Wat zijn de dingen die voor jou heel belangrijk zijn? Wie ben jij en wat zijn je kwaliteiten? 
  • De HEARTFUL Ponycursus is voor jongeren tussen de 16 en 20 jaar die zichzelf beter willen leren kennen, willen leren hoe ze (anders) met de hobbels in het leven kunnen omgaan. Deze tijd kan ingewikkeld zijn door alles wat er op je af kan komen aan informatie, prikkels en (sociale) verwachtingen. Thema’s die voorbij komen zijn; leven met meer aandacht, omgaan met alle gedachten en gevoelens die je hebt, je kwaliteiten ontdekken en wat jij belangrijk vindt. Als je dat weet, maak je bewustere keuzes en geeft dat meer zelfvertrouwen. Deze cursus wordt gegeven door Anneke van Dijk en Elleke Duinkerken.

Alle cursussen volg je met 2 tot 4 kinderen/jongeren. Ze worden twee keer per jaar gegeven en bestaan uit 6 lessen. 

Waarom pony's?

Het mooie aan werken met paarden is dat ze het kind spiegelen, reageren op zijn/haar gedrag. Het paard reageert vanuit zijn natuur op spierspanning, houding en lichaamstaal. Hierdoor krijgen kinderen inzicht in hun gedrag en het gevolg daarvan. Daarnaast kunnen ze experimenteren met ander gedrag. 

Het is wetenschappelijk bewezen dat kinderen in nabijheid van dieren veiligheid en vertrouwen ervaren. Ze worden niet beoordeeld of veroordeeld, maar mogen zichzelf zijn. 

Kleine groepjes

Tijdens deze cursus werken we in kleine groepjes (maximaal 4 kinderen) om ieder kind de nodige aandacht te kunnen geven. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat ieder kind zijn/haar kwaliteiten leert kennen en trots leert zijn op wie hij/zij is!

blijf op de hoogte via mijn updates via

ELLA

Ella is een ontzettend lieve Haflinger. Ze is heel nieuwsgierig, wil graag overal bij zijn en graag samen dingen doen. Ze staat stevig op haar 4 benen en is niet zo snel onder de indruk van iets. Ze is dol op knuffelen en spelen doet ze graag. Vooral met Sammy kan ze zich zo af en toe wel lekker uitleven. Ze zijn echt speelmaatjes. 

Ella voert haar taak als leidmerrie op een hele rustige en duidelijke manier uit. Flo zoekt vaak de rust op in de nabijheid van Ella. Binnen de coachsessies is het vaak Ella die als eerste met haar neus vooraan staat.

Sammy

Sammy is een eigenzinnige shetlander met een hart van goud. Hij is niet snel onder de indruk van iets. Hij is dol op spelletjes doen en werkt graag met je mee. Als er iets te eten valt, zal hij zijn best doen om dat te pakken te krijgen. Hij heeft het direct in de gaten als je de verbinding met hem verliest. Dan trekt hij zijn eigen plan. Hij is een echte clown die al heel wat mensen aan het lachen heeft gemaakt. Voor Flo is hij het stabiele, oudere maatje waar zij fijn op kan leunen als er spannende dingen gebeuren.

Flo

Flo is een hele slimme Welsh pony. Ze wil graag nieuwe dingen leren, is nieuwsgierig en heel gevoelig. Door haar gevoeligheid kan ze soms nog wel eens wat spannend vinden. Ze voelt ook heel snel emoties aan bij mensen. Daarin kan ze heel mooi spiegelen. Ze is een echte prinses met stevig karakter die met veel respect benaderd wil worden. Als je duidelijk bent en niet te pusherig, dan wil ze graag met je samen werken. Voor Sammy is zij het maatje die de leiding neemt en waar hij zo af en toe eens heerlijk mee kan dollen.

Bedankt!

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

blijf ook op de hoogte via