COACHING VOOR KINDEREN

8-18 JAAR

Soms zit je niet zo lekker in je vel. Je kunt bepaalde vragen hebben over jezelf, je gedrag of dingen die (steeds) gebeuren. Misschien wil je meer zelfvertrouwen krijgen, ben je snel angstig, of wil je meer voor jezelf leren opkomen. Het kan zijn dat je je anders voelt dan andere kinderen of ben je bang voor dieren.

In de sessies gaan we samen op zoek en zal je spelenderwijs van alles over jezelf leren. We gaan kijken naar wat je goed kan, wat je nog kan leren en hoe je beter kunt leren omgaan met de ‘’lastige’’ dingen in je leven. We doen speciale oefeningetjes en spelletjes op de grond, naast de pony’s. Ervaring met pony’s is helemaal niet nodig. 

Naast dat we veel met de pony’s werken, doen we ook wel eens wat aan spelletjes, tekenen en kletsen in mijn gezellige pipowagen. De pipowagen staat naast de paddock waar de pony’s lopen. De deur staat vaak open zodat ze toch nog in de buurt zijn.

Ponycursussen

Verder kun je je ook opgeven voor de HSK Ponycursus of de Ken je Kracht Ponycursus.

  • De HSK Ponycursus is voor (hoog)gevoelige kinderen die meer willen leren over hoog gevoelig zijn en hoe daar mee om te gaan.
  • De Ken je Kracht Ponycursus is voor kinderen die sociaal vaardiger/weerbaarder willen worden.

De cursus volg je met maximaal 4 kinderen. Ze worden twee keer per jaar gegeven en bestaan uit 6 lessen.

Extra: In de zomervakantie geef ik de speciale cursus Dit ben Ik.

Waarom pony's?

Het mooie aan werken met paarden is dat ze het kind spiegelen, reageren op zijn/haar gedrag. Het paard reageert vanuit zijn natuur op spierspanning, houding en lichaamstaal. Hierdoor krijgen kinderen inzicht in hun gedrag en het gevolg daarvan. Daarnaast kunnen ze experimenteren met ander gedrag. 

Het is wetenschappelijk bewezen dat kinderen in nabijheid van dieren veiligheid en vertrouwen ervaren. Ze worden niet beoordeeld of veroordeeld, maar mogen zichzelf zijn. 

Kleine groepjes

Tijdens deze cursus werken we in kleine groepjes (maximaal 4 kinderen) om ieder kind de nodige aandacht te kunnen geven. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat ieder kind zijn/haar kwaliteiten leert kennen en trots leert zijn op wie hij/zij is!

CONTACT

Heb je een vraag of opmerking? Gebruik dan onderstaand formulier.

Je kunt dit formulier ook gebruiken om je aan te melden voor een gratis intakegesprek.

blijf op de hoogte via mijn updates via

Bedankt!

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

blijf ook op de hoogte via

Sammy

Sammy is een eigenzinnige shetlander met een hart van goud. Hij is niet snel onder de indruk van iets. Hij is dol op spelletjes doen en werkt graag met je mee. Als er iets te eten valt, zal hij zijn best doen om dat te pakken te krijgen. Hij heeft het direct in de gaten als je de verbinding met hem verliest. Dan trekt hij zijn eigen plan. Hij is een echte clown die al heel wat mensen aan het lachen heeft gemaakt. Voor Flo is hij het stabiele, oudere maatje waar zij fijn op kan leunen als er spannende dingen gebeuren.

Flo

Flo is een hele slimme Welsh pony. Ze wil graag nieuwe dingen leren, is nieuwsgierig en heel gevoelig. Door haar gevoeligheid kan ze soms nog wel eens wat spannend vinden. Ze voelt ook heel snel emoties aan bij mensen. Daarin kan ze heel mooi spiegelen. Ze is een echte prinses met stevig karakter die met veel respect benaderd wil worden. Als je duidelijk bent en niet te pusherig, dan wil ze graag met je samen werken. Voor Sammy is zij het maatje die de leiding neemt en waar hij zo af en toe eens heerlijk mee kan dollen.