Anneke van Dijk

Anneke van Dijk

Ouder coaching

Ik wilde mijn pony’s op gaan halen uit de wei. Ik was druk bezig geweest met plannen maken. Nog met mijn hoofd vol van nieuwe creatieve ideeën liep ik de wei in. De zon scheen uitbundig, de lucht was nog nooit zo blauw…m’n ademhaling hoog, vol energie. Ik zat duidelijk weer even in een hyperfocus. Toen ik op Flo afliep en als vanzelfsprekend het halstertouw wilde vastmaken, sprong ze opzij. Duidelijk niet gecharmeerd van mijn hoge energie. Ze wordt er altijd wat nerveus van. Uit ervaring wist ik dat dit zo niet zou gaan lukken. Dan maar eerst Sammy ophalen en haar uit eigen beweging naar me toe laten komen. Dat lukte wel. Sammy is niet zo snel onder de indruk. Twee hele verschillende karakters, allebei mooi en uniek. Zo is het ook in de opvoeding. Zelf heb ik ook twee hele verschillende kinderen. Wat bij de een werkt, werkt bij de ander totaal niet. Het is aanvoelen, meebewegen en ook eerlijk naar jezelf kijken. Wat doe ik, wat is mijn houding, is hun gedrag niet gewoon een reactie op mijn gedrag. Opvoeden….soms een hele klus. Het kan heel nuttig zijn om je te laten coachen op het gebied van opvoeding. Hoe ben ik als ouder, wat vind ik belangrijk of wat zou ik anders willen? Zijn er zaken die ik voor mezelf moet opruimen zodat mijn kinderen niet gaan struikelen over dezelfde stenen. Net zoals je kinderen, spiegelen de pony’s je ook. Je ziet jezelf terug, confronterend vaak, maar ook zo leerzaam en waardevol. Je bent welkom voor ouder coaching! Mocht je meer info willen of twijfelen is het mogelijk om een keer vrijblijvend langs te komen. Ouders die hun kinderen aanmelden voor coaching krijgen ouderkorting. 

Deel dit bericht

ELLA

Ella is een ontzettend lieve Haflinger. Ze is heel nieuwsgierig, wil graag overal bij zijn en graag samen dingen doen. Ze staat stevig op haar 4 benen en is niet zo snel onder de indruk van iets. Ze is dol op knuffelen en spelen doet ze graag. Vooral met Sammy kan ze zich zo af en toe wel lekker uitleven. Ze zijn echt speelmaatjes. 

Ella voert haar taak als leidmerrie op een hele rustige en duidelijke manier uit. Flo zoekt vaak de rust op in de nabijheid van Ella. Binnen de coachsessies is het vaak Ella die als eerste met haar neus vooraan staat.

Sammy

Sammy is een eigenzinnige shetlander met een hart van goud. Hij is niet snel onder de indruk van iets. Hij is dol op spelletjes doen en werkt graag met je mee. Als er iets te eten valt, zal hij zijn best doen om dat te pakken te krijgen. Hij heeft het direct in de gaten als je de verbinding met hem verliest. Dan trekt hij zijn eigen plan. Hij is een echte clown die al heel wat mensen aan het lachen heeft gemaakt. Voor Flo is hij het stabiele, oudere maatje waar zij fijn op kan leunen als er spannende dingen gebeuren.

Flo

Flo is een hele slimme Welsh pony. Ze wil graag nieuwe dingen leren, is nieuwsgierig en heel gevoelig. Door haar gevoeligheid kan ze soms nog wel eens wat spannend vinden. Ze voelt ook heel snel emoties aan bij mensen. Daarin kan ze heel mooi spiegelen. Ze is een echte prinses met stevig karakter die met veel respect benaderd wil worden. Als je duidelijk bent en niet te pusherig, dan wil ze graag met je samen werken. Voor Sammy is zij het maatje die de leiding neemt en waar hij zo af en toe eens heerlijk mee kan dollen.

Bedankt!

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

blijf ook op de hoogte via