Anneke van Dijk

Anneke van Dijk

Begrip

De coach sessie met Sammy was afgelopen, mijn klant was al naar huis. Ik ruimde de spullen op, zoals altijd. Sammy loopt meestal na afloop in een rechte lijn naar zijn eten, maar vandaag was anders. Opvallend anders. Hij bleef staan waar hij stond, zijn hoeven op de A4 vellen met getypte woorden. Tijdens de sessie hadden we deze gebruikt ter ondersteuning. Een hoef wees heel mooi het woord begrip aan. Grappig vond ik het en ik maakte meteen een foto. Maar het bracht me ook even tot stilstand. Begrip. Een mooi woord en tegelijk zo lastig. We weten vaak zelf zo goed hoe iets zit of zou moeten. Ook als coach herken ik dat wel als valkuil. Begrip heeft te maken met echt luisteren en de wil om echt te begrijpen. In de coach sessie waren we op zoek gegaan naar de behoefte achter de emotie. Op het moment dat je beseft welke behoefte er achter de ‘’lastige’’ emotie zit, komt er veel meer begrip. Voor jezelf en voor de ander. Begrip. Vragen, luisteren en zoeken naar welke behoefte er eigenlijk zit verstopt achter wat mensen doen, vinden en zeggen. Het was weer even zo’n mooi bewustwordingsmomentje. Ik nam me weer voor om niet alleen als coach, maar gewoon elke dag dit te blijven proberen. Het maakt jezelf milder, het leven lichter. Juist ook nu in deze wat donkere tijd. Ik bedankte Sammy, hij zuchtte een keer diep en liep weg. Zijn taak zat er nu echt op.

Deel dit bericht

ELLA

Ella is een ontzettend lieve Haflinger. Ze is heel nieuwsgierig, wil graag overal bij zijn en graag samen dingen doen. Ze staat stevig op haar 4 benen en is niet zo snel onder de indruk van iets. Ze is dol op knuffelen en spelen doet ze graag. Vooral met Sammy kan ze zich zo af en toe wel lekker uitleven. Ze zijn echt speelmaatjes. 

Ella voert haar taak als leidmerrie op een hele rustige en duidelijke manier uit. Flo zoekt vaak de rust op in de nabijheid van Ella. Binnen de coachsessies is het vaak Ella die als eerste met haar neus vooraan staat.

Sammy

Sammy is een eigenzinnige shetlander met een hart van goud. Hij is niet snel onder de indruk van iets. Hij is dol op spelletjes doen en werkt graag met je mee. Als er iets te eten valt, zal hij zijn best doen om dat te pakken te krijgen. Hij heeft het direct in de gaten als je de verbinding met hem verliest. Dan trekt hij zijn eigen plan. Hij is een echte clown die al heel wat mensen aan het lachen heeft gemaakt. Voor Flo is hij het stabiele, oudere maatje waar zij fijn op kan leunen als er spannende dingen gebeuren.

Flo

Flo is een hele slimme Welsh pony. Ze wil graag nieuwe dingen leren, is nieuwsgierig en heel gevoelig. Door haar gevoeligheid kan ze soms nog wel eens wat spannend vinden. Ze voelt ook heel snel emoties aan bij mensen. Daarin kan ze heel mooi spiegelen. Ze is een echte prinses met stevig karakter die met veel respect benaderd wil worden. Als je duidelijk bent en niet te pusherig, dan wil ze graag met je samen werken. Voor Sammy is zij het maatje die de leiding neemt en waar hij zo af en toe eens heerlijk mee kan dollen.

Bedankt!

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

blijf ook op de hoogte via