Anneke van Dijk

Anneke van Dijk

Verbinding op afstand

Vanochtend heb ik een coach sessie mogen geven aan mijn rijmaatjes bij manege Visch in ’t Harde. Voor het paard haar debuut als coach. Wat ontzettend mooi om te zien dat haar kracht is om mensen met haar aanwezigheid gerust te stellen. De rust die zij uitstraalde leek ook invloed te hebben op de kudde die in de paddock naast ons alles goed in de gaten hield. Allerhande thema’s kwamen voorbij als verbinding, nabijheid en ruimte geven. De kudde was duidelijk met ons in verbinding. Het blijft boeiend om op deze manier je bewust te worden van hoe jij de dingen doet en wat daarachter zit. En heel vaak neem je als coach zelf ook weer dingen mee uit zo’n sessie. Voor mijzelf werd vandaag weer heel duidelijk dat verbinding niet zit in aanraking en fysiek heel dichtbij zijn. Het paard liet dat vandaag heel mooi aan ons zien. Het zit hem veel meer in je openstellen, het bij jezelf blijven, eerlijk zijn en duidelijk in wat je bedoeling is. Verbinding, ook op afstand.

Deel dit bericht

ELLA

Ella is een ontzettend lieve Haflinger. Ze is heel nieuwsgierig, wil graag overal bij zijn en graag samen dingen doen. Ze staat stevig op haar 4 benen en is niet zo snel onder de indruk van iets. Ze is dol op knuffelen en spelen doet ze graag. Vooral met Sammy kan ze zich zo af en toe wel lekker uitleven. Ze zijn echt speelmaatjes. 

Ella voert haar taak als leidmerrie op een hele rustige en duidelijke manier uit. Flo zoekt vaak de rust op in de nabijheid van Ella. Binnen de coachsessies is het vaak Ella die als eerste met haar neus vooraan staat.

Sammy

Sammy is een eigenzinnige shetlander met een hart van goud. Hij is niet snel onder de indruk van iets. Hij is dol op spelletjes doen en werkt graag met je mee. Als er iets te eten valt, zal hij zijn best doen om dat te pakken te krijgen. Hij heeft het direct in de gaten als je de verbinding met hem verliest. Dan trekt hij zijn eigen plan. Hij is een echte clown die al heel wat mensen aan het lachen heeft gemaakt. Voor Flo is hij het stabiele, oudere maatje waar zij fijn op kan leunen als er spannende dingen gebeuren.

Flo

Flo is een hele slimme Welsh pony. Ze wil graag nieuwe dingen leren, is nieuwsgierig en heel gevoelig. Door haar gevoeligheid kan ze soms nog wel eens wat spannend vinden. Ze voelt ook heel snel emoties aan bij mensen. Daarin kan ze heel mooi spiegelen. Ze is een echte prinses met stevig karakter die met veel respect benaderd wil worden. Als je duidelijk bent en niet te pusherig, dan wil ze graag met je samen werken. Voor Sammy is zij het maatje die de leiding neemt en waar hij zo af en toe eens heerlijk mee kan dollen.

Bedankt!

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

blijf ook op de hoogte via