Anneke van Dijk

Anneke van Dijk

De lat te hoog?

Een tijdje geleden had ik een coach sessie met een hindernis als hele duidelijke metafoor. Het ging over ambitieus zijn of de lat te hoog leggen. Leg je de lat voor jezelf voortdurend (te) hoog of daag je jezelf zo nu en dan uit om je grenzen te verleggen? Ambitieus zijn is een mooie kwaliteit, maar zodra je steeds te veel van jezelf vraagt ben je niet meer op een gezonde manier bezig. Wanneer je steeds van alles moet van jezelf, is er geen ruimte en tijd om jezelf te ‘’ont-moeten.’’ En dat is wel wat er gebeurt in een coach sessie met paarden. Ik geef het vaak als opdracht mee, niets moeten, maar gewoon gaan ervaren en leren. In deze coach sessie werd dat heel duidelijk. Ik vroeg mijn klant een hindernis neer te zetten waar ze met de pony overheen moest. De hindernis werd meteen vrij hoog neergelegd. Pony Flo weigerde daar overheen te stappen. Dat leverde meteen een gesprek op over eigenwaarde ontlenen aan prestaties, bewijsdrang en moeilijk kunnen genieten van dingen. De lat werd letterlijk wat lager gelegd daarna. Een mooi moment van gaan ervaren hoe dat voelt, of dat ook OK is en een aanmoediging om realistische doelen te stellen. Daarna volgde een mooie eerste stap over de lat. Deze keer niet te hoog….

Deel dit bericht

ELLA

Ella is een ontzettend lieve Haflinger. Ze is heel nieuwsgierig, wil graag overal bij zijn en graag samen dingen doen. Ze staat stevig op haar 4 benen en is niet zo snel onder de indruk van iets. Ze is dol op knuffelen en spelen doet ze graag. Vooral met Sammy kan ze zich zo af en toe wel lekker uitleven. Ze zijn echt speelmaatjes. 

Ella voert haar taak als leidmerrie op een hele rustige en duidelijke manier uit. Flo zoekt vaak de rust op in de nabijheid van Ella. Binnen de coachsessies is het vaak Ella die als eerste met haar neus vooraan staat.

Sammy

Sammy is een eigenzinnige shetlander met een hart van goud. Hij is niet snel onder de indruk van iets. Hij is dol op spelletjes doen en werkt graag met je mee. Als er iets te eten valt, zal hij zijn best doen om dat te pakken te krijgen. Hij heeft het direct in de gaten als je de verbinding met hem verliest. Dan trekt hij zijn eigen plan. Hij is een echte clown die al heel wat mensen aan het lachen heeft gemaakt. Voor Flo is hij het stabiele, oudere maatje waar zij fijn op kan leunen als er spannende dingen gebeuren.

Flo

Flo is een hele slimme Welsh pony. Ze wil graag nieuwe dingen leren, is nieuwsgierig en heel gevoelig. Door haar gevoeligheid kan ze soms nog wel eens wat spannend vinden. Ze voelt ook heel snel emoties aan bij mensen. Daarin kan ze heel mooi spiegelen. Ze is een echte prinses met stevig karakter die met veel respect benaderd wil worden. Als je duidelijk bent en niet te pusherig, dan wil ze graag met je samen werken. Voor Sammy is zij het maatje die de leiding neemt en waar hij zo af en toe eens heerlijk mee kan dollen.

Bedankt!

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

blijf ook op de hoogte via