Anneke van Dijk

Anneke van Dijk

Veilig achter het hekje?

Veel gevoelige kinderen bekijken situaties eerst liever even van een afstandje voordat ze er zelf aan deelnemen. De situatie wordt geanalyseerd. Is het veilig? Hoe doen de andere kinderen? Wat wordt er van mij verwacht? Wat zijn de risico’s en gevolgen? Ze blijven als het ware liever even veilig achter het hekje kijken. Er kan best onbegrip zijn op dit gebied. 

‘’Ga gewoon meespelen’’ denk je als ouder bijvoorbeeld. Maar ook op school, feestjes, bij anderen over de vloer wordt vaak verwacht dat ze “gewoon’’ direct meedoen zoals alle andere kinderen. Vaak worden ze bestempeld als verlegen of onzeker. Er zijn genoeg kinderen die komen voor coaching en eerst veilig achter het hekje willen observeren voordat ze een pony dichtbij laten komen. Maar als er geobserveerd is en we rustig gaan kennis maken en ik uitleg geef over het gedrag van pony’s, dan komt het altijd goed. 

Deze kinderen vragen van ons geduld en vertrouwen. Hebben we dat? Hoe mooi als ze zichzelf mogen zijn en zelf kunnen aangeven of ze toe zijn aan een volgende stap. Dan zie ik zelfvertrouwen groeien en hele stevige kinderen tevoorschijn komen. Binnen de pony coaching voor kinderen is daar alle ruimte voor. Leren op een speelse manier, met de pony’s en aandacht voor de eigenheid van het kind.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Zomervakantie!

Klik hier voor meer informatie over de driedaagse cursus Dit ben Ik voor kinderen tijdens de zomervakantie.

Klik hier voor meer informatie over de driedaagse cursus Dit ben Ik voor kinderen tijdens de zomervakantie.

Sammy

Sammy is een eigenzinnige shetlander met een hart van goud. Hij is niet snel onder de indruk van iets. Hij is dol op spelletjes doen en werkt graag met je mee. Als er iets te eten valt, zal hij zijn best doen om dat te pakken te krijgen. Hij heeft het direct in de gaten als je de verbinding met hem verliest. Dan trekt hij zijn eigen plan. Hij is een echte clown die al heel wat mensen aan het lachen heeft gemaakt. Voor Flo is hij het stabiele, oudere maatje waar zij fijn op kan leunen als er spannende dingen gebeuren.

Flo

Flo is een hele slimme Welsh pony. Ze wil graag nieuwe dingen leren, is nieuwsgierig en heel gevoelig. Door haar gevoeligheid kan ze soms nog wel eens wat spannend vinden. Ze voelt ook heel snel emoties aan bij mensen. Daarin kan ze heel mooi spiegelen. Ze is een echte prinses met stevig karakter die met veel respect benaderd wil worden. Als je duidelijk bent en niet te pusherig, dan wil ze graag met je samen werken. Voor Sammy is zij het maatje die de leiding neemt en waar hij zo af en toe eens heerlijk mee kan dollen.

Bedankt!

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

blijf ook op de hoogte via