Anneke van Dijk

Anneke van Dijk

Irritatie

Ik heb twee pony’s die mijn coach klanten (en mijzelf) heerlijk kunnen confronteren. Irritant soms en leerzaam tegelijk. Ik vind het leuk om zo af en toe eens spontaan wat anders te proberen. Een van mijn pony’s is er niet van gediend als een vaste routine opeens heel anders gaat. Dat laat ze duidelijk merken, ze werkt niet meer mee en ik voel de irritatie bij mezelf alweer oplopen. 

Bij mensen werkt dit ook zo. Dat wat ik irritant vind bij een ander zegt vaak meer over mezelf. Wat laat de ander zien wat er van jou eigenlijk niet mag zijn? Dan kun je onderzoeken waar het ten diepste over gaat bij jou. Mag je jezelf misschien meer ruimte gunnen als je je ergert aan mensen die veel ruimte innemen? Mag je misschien wat rustiger aan doen, als je je ergert aan mensen die in jouw ogen altijd wat rondhangen? 

In mijn geval mag ik het misschien wat duidelijker laten blijken dat ik bepaalde dingen echt niet fijn vind. Ik ben toch vaak nog iets te aardig of niet duidelijk genoeg. Ik blijf leren, mede dankzij mijn pony’s. En het mooie is, dat ze heel veel anderen ook kunnen coachen. Ik mag erbij zijn, vragen stellen terwijl zij het meeste werk doen. Me blijven verwonderen over wat voor bijzondere dieren het zijn.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Zomervakantie!

Klik hier voor meer informatie over de driedaagse cursus Dit ben Ik voor kinderen tijdens de zomervakantie.

Klik hier voor meer informatie over de driedaagse cursus Dit ben Ik voor kinderen tijdens de zomervakantie.

Sammy

Sammy is een eigenzinnige shetlander met een hart van goud. Hij is niet snel onder de indruk van iets. Hij is dol op spelletjes doen en werkt graag met je mee. Als er iets te eten valt, zal hij zijn best doen om dat te pakken te krijgen. Hij heeft het direct in de gaten als je de verbinding met hem verliest. Dan trekt hij zijn eigen plan. Hij is een echte clown die al heel wat mensen aan het lachen heeft gemaakt. Voor Flo is hij het stabiele, oudere maatje waar zij fijn op kan leunen als er spannende dingen gebeuren.

Flo

Flo is een hele slimme Welsh pony. Ze wil graag nieuwe dingen leren, is nieuwsgierig en heel gevoelig. Door haar gevoeligheid kan ze soms nog wel eens wat spannend vinden. Ze voelt ook heel snel emoties aan bij mensen. Daarin kan ze heel mooi spiegelen. Ze is een echte prinses met stevig karakter die met veel respect benaderd wil worden. Als je duidelijk bent en niet te pusherig, dan wil ze graag met je samen werken. Voor Sammy is zij het maatje die de leiding neemt en waar hij zo af en toe eens heerlijk mee kan dollen.

Bedankt!

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

blijf ook op de hoogte via