Anneke van Dijk

Anneke van Dijk

Ben ik verbonden?

Verbinding… Ik heb de afgelopen jaren zelf veel geleerd rondom dit thema. 

Tijdens coach sessies is dit ook vaak een terugkerend thema. Paarden zoeken altijd naar verbinding en willen met ons samenwerken. Vaak leven wij als mens op de automatische piloot, leven we vooral in ons hoofd. Bij een paard kunnen we geen spelletje spelen, of doen of we zelfvertrouwen hebben terwijl dat niet zo is. Het moet echt zijn en je moet echt op jezelf vertrouwen. Een paard vraagt van ons dat we helder en duidelijk communiceren. Ik ervaar het als ik met mijn pony’s bezig ben en ik wil ze bijvoorbeeld iets nieuws leren. Op het moment dat ik niet duidelijk ben in wat ik wil, gaan ze uit de verbinding of nemen ze de leiding over. Ik ben al een tijdje weer aan het paardrijden. Ook dan merk ik, dat op het moment dat ik ga twijfelen of onzeker wordt het paard daar direct op reageert. Omdat ik in mijn hoofd schiet, ga ik uit de verbinding. Dat wat ik wilde bereiken lukt dan niet. 

Hoe mooi dat paarden ons dichter bij onszelf brengen, ons mooie lessen leren als we ervoor open staan. Bij mensen werkt dat precies zo. Zijn we echt of spelen we een spelletje? Ben ik er ”echt”? Of zit ik meer in mijn hoofd? Communiceer ik helder en duidelijk? Kom het zelf ervaren!

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Sammy

Sammy is een eigenzinnige shetlander met een hart van goud. Hij is niet snel onder de indruk van iets. Hij is dol op spelletjes doen en werkt graag met je mee. Als er iets te eten valt, zal hij zijn best doen om dat te pakken te krijgen. Hij heeft het direct in de gaten als je de verbinding met hem verliest. Dan trekt hij zijn eigen plan. Hij is een echte clown die al heel wat mensen aan het lachen heeft gemaakt. Voor Flo is hij het stabiele, oudere maatje waar zij fijn op kan leunen als er spannende dingen gebeuren.

Flo

Flo is een hele slimme Welsh pony. Ze wil graag nieuwe dingen leren, is nieuwsgierig en heel gevoelig. Door haar gevoeligheid kan ze soms nog wel eens wat spannend vinden. Ze voelt ook heel snel emoties aan bij mensen. Daarin kan ze heel mooi spiegelen. Ze is een echte prinses met stevig karakter die met veel respect benaderd wil worden. Als je duidelijk bent en niet te pusherig, dan wil ze graag met je samen werken. Voor Sammy is zij het maatje die de leiding neemt en waar hij zo af en toe eens heerlijk mee kan dollen.

Bedankt!

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

blijf ook op de hoogte via