Anneke van Dijk

Anneke van Dijk

De buschauffeur

Binnen de paarden coaching maak ik regelmatig gebruik van een mooie metafoor uit de ACT: de buschauffeur. 

Stel je voor dat je de bestuurder bent van een bus. De plekken waar je naar toe wilt rijden staan symbool voor je waarden, doelen en dromen. In de bus zitten allerlei passagiers. Naast je zit bijvoorbeeld Angst. Achter je zitten er nog een paar die zich graag bemoeien met de keuzes die je probeert te maken. De een roept dat je toch vooral niet te snel moet rijden, de ander dat je links moet gaan terwijl je liever rechtsaf wilt (het is veilig om te blijven op de plek waar je zit, maar je wilt eigenlijk liever op zoek naar iets anders). Als coach ga ik in gesprek met de passagiers in je zogenaamde bus. Dat levert soms nieuwe inzichten op en kan helpen zaken helder te krijgen. De passagiers roepen heel hard, maar uiteindelijk is er maar een stuur en dat heb jij in handen! Als je de passagiers uiteindelijk laat mopperen en roepen, dan kun je vervolgens je eigen richting bepalen. 

Het mooie aan het werken met de pony’s, is dat ze mee helpen zaken aan de oppervlakte te brengen, je te confronteren of te bevestigen. Ze voelen vaak onze (weggestopte) emoties, blokkades en gevoeligheden aan. Wil je dit ook een keer ervaren? Klik dan hier.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Sammy

Sammy is een eigenzinnige shetlander met een hart van goud. Hij is niet snel onder de indruk van iets. Hij is dol op spelletjes doen en werkt graag met je mee. Als er iets te eten valt, zal hij zijn best doen om dat te pakken te krijgen. Hij heeft het direct in de gaten als je de verbinding met hem verliest. Dan trekt hij zijn eigen plan. Hij is een echte clown die al heel wat mensen aan het lachen heeft gemaakt. Voor Flo is hij het stabiele, oudere maatje waar zij fijn op kan leunen als er spannende dingen gebeuren.

Flo

Flo is een hele slimme Welsh pony. Ze wil graag nieuwe dingen leren, is nieuwsgierig en heel gevoelig. Door haar gevoeligheid kan ze soms nog wel eens wat spannend vinden. Ze voelt ook heel snel emoties aan bij mensen. Daarin kan ze heel mooi spiegelen. Ze is een echte prinses met stevig karakter die met veel respect benaderd wil worden. Als je duidelijk bent en niet te pusherig, dan wil ze graag met je samen werken. Voor Sammy is zij het maatje die de leiding neemt en waar hij zo af en toe eens heerlijk mee kan dollen.

Bedankt!

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

blijf ook op de hoogte via