Anneke van Dijk

Anneke van Dijk

Het paard als spiegel. Dat wordt vaak gezegd en is zeker zo, is mijn ervaring.

Ik probeerde een tijdje terug mijn pony’s eens een spiegel voor te houden;-) Letterlijk. Heel mooi om te zien hoe ze daarop reageerden. Ik had al zo bedacht hoe het zou gaan. Flo zou het super spannend vinden en op afstand blijven en Sammy zou er waarschijnlijk op af lopen en dat ding na 1 minuut al omgooien. Maar het ging anders. Sammy die nooit ergens bang voor is, vond dit toch wel heel bijzonder. Hij bleef eerst een tijdje op veilige afstand staan. Flo die veel nieuwe dingen spannend vindt, nam opeens het voortouw. Dit had ik niet zo verwacht. Zo zie je maar weer…hoe vaak we vol zitten met ‘’het wel denken te weten over iets of iemand’’ en we ons vaak vergissen.

Ook als coach moet ik iedere keer weer mezelf streng toespreken als ik in gedachten al aan het invullen ben. Zo vaak loopt het anders dan gedacht. Een uitdaging. Open blijven, nieuwsgierig en gewoon observeren wat er gebeurt zonder in te gaan vullen voor een ander. Dat geeft heel veel ontspanning en maakt het leven avontuurlijk. Je weet ten slotte nooit wat er gaat gebeuren…

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Zomervakantie!

Klik hier voor meer informatie over de driedaagse cursus Dit ben Ik voor kinderen tijdens de zomervakantie.

Klik hier voor meer informatie over de driedaagse cursus Dit ben Ik voor kinderen tijdens de zomervakantie.

Sammy

Sammy is een eigenzinnige shetlander met een hart van goud. Hij is niet snel onder de indruk van iets. Hij is dol op spelletjes doen en werkt graag met je mee. Als er iets te eten valt, zal hij zijn best doen om dat te pakken te krijgen. Hij heeft het direct in de gaten als je de verbinding met hem verliest. Dan trekt hij zijn eigen plan. Hij is een echte clown die al heel wat mensen aan het lachen heeft gemaakt. Voor Flo is hij het stabiele, oudere maatje waar zij fijn op kan leunen als er spannende dingen gebeuren.

Flo

Flo is een hele slimme Welsh pony. Ze wil graag nieuwe dingen leren, is nieuwsgierig en heel gevoelig. Door haar gevoeligheid kan ze soms nog wel eens wat spannend vinden. Ze voelt ook heel snel emoties aan bij mensen. Daarin kan ze heel mooi spiegelen. Ze is een echte prinses met stevig karakter die met veel respect benaderd wil worden. Als je duidelijk bent en niet te pusherig, dan wil ze graag met je samen werken. Voor Sammy is zij het maatje die de leiding neemt en waar hij zo af en toe eens heerlijk mee kan dollen.

Bedankt!

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

blijf ook op de hoogte via