Anneke van Dijk

Anneke van Dijk

Advies van een paard

Ik krijg wel eens advies. Misschien herken je het wel. Ongevraagd advies van iemand, een woordenstroom die over je heen dendert. Irritant. En dan kan er echt wel wat wijsheid bij zitten…maar toch. Wat maakt dat ik dat zo irritant vind? Leuke vraag.

Vaak genoeg krijg ik ongevraagd ”advies” van mijn pony’s. Ik zit er niet op te wachten, het gebeurt gewoon tijdens de alledaagse dingen als mest scheppen of grondwerk. Grappig en confronterend soms. Ik heb al zoveel geleerd over mezelf. Ze reageren puur vanuit hun sensitieve natuur. Zonder bijbedoelingen, oordeel. Daarbij kan ik het steeds weer opnieuw proberen en oefenen. Ze maken me bewust van eigen gedrag, gedachten en houding. Oplossingen liggen vaak in jezelf, ontdek je dan. Zo werkt paarden coaching. En ja die coach…die praat soms wat en stelt vragen…maar zij doen toch het meeste werk. 

Als Equine Asssited Coach maak ik dankbaar gebruik van verschillende methodes/technieken als: Voice Dialogue, Mindfulness, Visualisatie. Verder heb ik de Civas studies CGT, ACT, Coaching bij ASS en hoog gevoeligheid gedaan. Ik coach individueel en ook in teamverband. 

Nieuwsgierig geworden? Kom eens langs voor een proefsessie om het zelf te ervaren!

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Zomervakantie!

Klik hier voor meer informatie over de driedaagse cursus Dit ben Ik voor kinderen tijdens de zomervakantie.

Klik hier voor meer informatie over de driedaagse cursus Dit ben Ik voor kinderen tijdens de zomervakantie.

Sammy

Sammy is een eigenzinnige shetlander met een hart van goud. Hij is niet snel onder de indruk van iets. Hij is dol op spelletjes doen en werkt graag met je mee. Als er iets te eten valt, zal hij zijn best doen om dat te pakken te krijgen. Hij heeft het direct in de gaten als je de verbinding met hem verliest. Dan trekt hij zijn eigen plan. Hij is een echte clown die al heel wat mensen aan het lachen heeft gemaakt. Voor Flo is hij het stabiele, oudere maatje waar zij fijn op kan leunen als er spannende dingen gebeuren.

Flo

Flo is een hele slimme Welsh pony. Ze wil graag nieuwe dingen leren, is nieuwsgierig en heel gevoelig. Door haar gevoeligheid kan ze soms nog wel eens wat spannend vinden. Ze voelt ook heel snel emoties aan bij mensen. Daarin kan ze heel mooi spiegelen. Ze is een echte prinses met stevig karakter die met veel respect benaderd wil worden. Als je duidelijk bent en niet te pusherig, dan wil ze graag met je samen werken. Voor Sammy is zij het maatje die de leiding neemt en waar hij zo af en toe eens heerlijk mee kan dollen.

Bedankt!

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

blijf ook op de hoogte via