Anneke van Dijk

Anneke van Dijk

Innie of outie?

Oftewel ben je meer introvert of extravert? Zwart wit is het niet, maar ik zit zelf behoorlijk aan de innie kant. Het grote verschil is de manier waarop je je eigen batterij weer oplaadt. Is dat door je terug te trekken in je eentje of juist in contact anderen? Als innie kun je een heel sociaal en vol leven leiden als je je maar regelmatig terug kan trekken om weer op te laden. Zo hou je het vol.

In mijn coachpraktijk kom ik veel innies tegen. Van jong tot oud. En daar kunnen ze het vaak best lastig mee hebben in een maatschappij die toch wel extraversie als norm heeft. Vooral bij kinderen en jongeren merk ik dat ze zich ‘’anders’’ voelen, onbegrepen en zichzelf vaak proberen aan te passen aan de extraverte meerderheid. Veel innies geven veel van zichzelf weg door zich maar aan te passen en te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Je wilt tenslotte geen spelbreker zijn, je wilt erbij horen en je hebt wel degelijk behoefte aan contact. Soms wat aanpassen is prima, maar bij te veel loop je zelf helemaal leeg. En dat is wat veel gebeurt helaas.

In de coachsessies met de pony’s ontdekken de meeste innies hun kwaliteiten als o.a. goed kunnen observeren en snel tot de kern komen. Vaak zijn het ook de rustige leiders die opstaan op momenten dat het nodig is. Tijdens de coachsessies besteden we veel aandacht aan wat voor jou belangrijk is en wat de manieren zijn om goed voor jezelf te zorgen. Want alleen als je eigen kopje vol is, kan het overstromen. En dat geldt natuurlijk voor zowel de innies als de outies;-)

 

 

Deel dit bericht

ELLA

Ella is een ontzettend lieve Haflinger. Ze is heel nieuwsgierig, wil graag overal bij zijn en graag samen dingen doen. Ze staat stevig op haar 4 benen en is niet zo snel onder de indruk van iets. Ze is dol op knuffelen en spelen doet ze graag. Vooral met Sammy kan ze zich zo af en toe wel lekker uitleven. Ze zijn echt speelmaatjes. 

Ella voert haar taak als leidmerrie op een hele rustige en duidelijke manier uit. Flo zoekt vaak de rust op in de nabijheid van Ella. Binnen de coachsessies is het vaak Ella die als eerste met haar neus vooraan staat.

Sammy

Sammy is een eigenzinnige shetlander met een hart van goud. Hij is niet snel onder de indruk van iets. Hij is dol op spelletjes doen en werkt graag met je mee. Als er iets te eten valt, zal hij zijn best doen om dat te pakken te krijgen. Hij heeft het direct in de gaten als je de verbinding met hem verliest. Dan trekt hij zijn eigen plan. Hij is een echte clown die al heel wat mensen aan het lachen heeft gemaakt. Voor Flo is hij het stabiele, oudere maatje waar zij fijn op kan leunen als er spannende dingen gebeuren.

Flo

Flo is een hele slimme Welsh pony. Ze wil graag nieuwe dingen leren, is nieuwsgierig en heel gevoelig. Door haar gevoeligheid kan ze soms nog wel eens wat spannend vinden. Ze voelt ook heel snel emoties aan bij mensen. Daarin kan ze heel mooi spiegelen. Ze is een echte prinses met stevig karakter die met veel respect benaderd wil worden. Als je duidelijk bent en niet te pusherig, dan wil ze graag met je samen werken. Voor Sammy is zij het maatje die de leiding neemt en waar hij zo af en toe eens heerlijk mee kan dollen.

Bedankt!

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

blijf ook op de hoogte via