Anneke van Dijk

Anneke van Dijk

Het onzichtbare lijntje

De laatste tijd wandel ik vaak naar het bos samen met mijn collega Elleke en de pony’s. Langs de groene weilanden met heerlijk sappig gras. Paarden willen niets liever dan eten van die sappige groene sprietjes. Een ware uitdaging om de pony’s mee te nemen langs al dat lekkers. Voor je het weet, duikt er weer een ponyhoofd het gras in. Dat wil je niet de hele wandeling, dus komt het aan op het ‘’onzichtbare lijntje’’ zoals ik dat zelf altijd noem.

Dat lijntje moet er blijven, de hele wandeling lang. Want als ze ook maar even voelen dat het er niet meer is, grijpen ze hun kans en duiken ze weer het gras in. Het levert vaak hilarische momenten op;-) Het is wonderlijk hoe goed ze aanvoelen wanneer ‘’het lijntje’’ er even niet meer is.

Dat is altijd het moment dat je met je gedachten ergens anders bent, afgeleid wordt door iets wat je ziet of hoort, of iets waar je diep over nadenkt. Je zit dan ‘’in je hoofd.’’ Je bent er als het ware even niet helemaal meer. En hoe vaak zitten we als mensen niet alleen maar in ons hoofd? De wandeling met de pony’s is een oefening in het voortdurend er helemaal zijn met je aandacht, in het hier en nu. En dat valt echt niet mee, merk je dan.

Tijdens de coachsessies oefenen we hier ook mee. Wanneer ‘’het lijntje’’ er niet meer is, haken de pony’s af. Ze reageren daar op hun eigen manier op. De een trekt zijn eigen plan, de ander door weg te lopen. En zeg nu zelf…wat doe jij als je met iemand bent die er niet echt is met zijn aandacht?

Een mooie oefening, ook voor ons. Als we het een ander willen leren, moeten we eerst bij onszelf beginnen;-)

Deel dit bericht

ELLA

Ella is een ontzettend lieve Haflinger. Ze is heel nieuwsgierig, wil graag overal bij zijn en graag samen dingen doen. Ze staat stevig op haar 4 benen en is niet zo snel onder de indruk van iets. Ze is dol op knuffelen en spelen doet ze graag. Vooral met Sammy kan ze zich zo af en toe wel lekker uitleven. Ze zijn echt speelmaatjes. 

Ella voert haar taak als leidmerrie op een hele rustige en duidelijke manier uit. Flo zoekt vaak de rust op in de nabijheid van Ella. Binnen de coachsessies is het vaak Ella die als eerste met haar neus vooraan staat.

Sammy

Sammy is een eigenzinnige shetlander met een hart van goud. Hij is niet snel onder de indruk van iets. Hij is dol op spelletjes doen en werkt graag met je mee. Als er iets te eten valt, zal hij zijn best doen om dat te pakken te krijgen. Hij heeft het direct in de gaten als je de verbinding met hem verliest. Dan trekt hij zijn eigen plan. Hij is een echte clown die al heel wat mensen aan het lachen heeft gemaakt. Voor Flo is hij het stabiele, oudere maatje waar zij fijn op kan leunen als er spannende dingen gebeuren.

Flo

Flo is een hele slimme Welsh pony. Ze wil graag nieuwe dingen leren, is nieuwsgierig en heel gevoelig. Door haar gevoeligheid kan ze soms nog wel eens wat spannend vinden. Ze voelt ook heel snel emoties aan bij mensen. Daarin kan ze heel mooi spiegelen. Ze is een echte prinses met stevig karakter die met veel respect benaderd wil worden. Als je duidelijk bent en niet te pusherig, dan wil ze graag met je samen werken. Voor Sammy is zij het maatje die de leiding neemt en waar hij zo af en toe eens heerlijk mee kan dollen.

Bedankt!

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

blijf ook op de hoogte via