Picture of Anneke van Dijk

Anneke van Dijk

Teamcoaching

Ben je op zoek naar een actieve, ontspannen en leerzame team coaching in de buitenlucht?

Dan ben je bij Pony&zo misschien wel op het juiste adres. Je gaat als team een opdracht uitvoeren met de pony’s in de paddock. Het leuke is dat ervaring met paarden helemaal niet nodig is. Waarom met paarden? Omdat ze reageren vanuit hun gevoelige natuur op onze houding en manier van (non-verbale) communicatie. Het lijkt soms of ze onze gedachten kunnen lezen. Dat komt doordat onze houding en manier van handelen voortkomt uit onze gedachten.

Paarden kunnen de allerkleinste lichamelijke signalen lezen en aanvoelen en daar reageren ze op. Door een activiteit te doen met een paard kom je tot bewustwording van je gedachten en handelen.

Door als team aan de slag te gaan, zullen naast de individuele aspecten ook teamprocessen vanzelf aan de orde komen. Het brengt vaak inzicht in de kwaliteiten, valkuilen, manier van communiceren van het team en de leden afzonderlijk. Het is mogelijk om vrijblijvend langs te komen voor verdere uitleg/kennismaking en om je wensen te bespreken. Aan de hand daarvan maken we een specifiek plan.

Deel dit bericht

ELLA

Ella is een ontzettend lieve Haflinger. Ze is heel nieuwsgierig, wil graag overal bij zijn en graag samen dingen doen. Ze staat stevig op haar 4 benen en is niet zo snel onder de indruk van iets. Ze is dol op knuffelen en spelen doet ze graag. Vooral met Sammy kan ze zich zo af en toe wel lekker uitleven. Ze zijn echt speelmaatjes. 

Ella voert haar taak als leidmerrie op een hele rustige en duidelijke manier uit. Flo zoekt vaak de rust op in de nabijheid van Ella. Binnen de coachsessies is het vaak Ella die als eerste met haar neus vooraan staat.

Sammy

Sammy is een eigenzinnige shetlander met een hart van goud. Hij is niet snel onder de indruk van iets. Hij is dol op spelletjes doen en werkt graag met je mee. Als er iets te eten valt, zal hij zijn best doen om dat te pakken te krijgen. Hij heeft het direct in de gaten als je de verbinding met hem verliest. Dan trekt hij zijn eigen plan. Hij is een echte clown die al heel wat mensen aan het lachen heeft gemaakt. Voor Flo is hij het stabiele, oudere maatje waar zij fijn op kan leunen als er spannende dingen gebeuren.

Flo

Flo is een hele slimme Welsh pony. Ze wil graag nieuwe dingen leren, is nieuwsgierig en heel gevoelig. Door haar gevoeligheid kan ze soms nog wel eens wat spannend vinden. Ze voelt ook heel snel emoties aan bij mensen. Daarin kan ze heel mooi spiegelen. Ze is een echte prinses met stevig karakter die met veel respect benaderd wil worden. Als je duidelijk bent en niet te pusherig, dan wil ze graag met je samen werken. Voor Sammy is zij het maatje die de leiding neemt en waar hij zo af en toe eens heerlijk mee kan dollen.

Bedankt!

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

blijf ook op de hoogte via