Wat kan ik nou van zo’n kleine pony leren? Een logische vraag. Vaak gesteld door mensen die geen ervaring hebben met paarden(coaching). Op het moment dat je aan de gang gaat met deze viervoeter kom je er al snel achter. Deze kleine pony is gewoon zichzelf. Dat is ten eerste al heel prettig. Je bent welkom in de kudde.

Deze kleine pony oordeelt niet, zal je niet laten zitten omdat je iets ‘’fout’’ doet, wil graag met je samen werken en probeert erachter te komen wat je bedoeling is. Hij wil je begrijpen, geeft je de ruimte om te experimenteren, je mag het opnieuw proberen. Hij heeft geen grote verwachtingen, maar wil verbinding en contact. Als je duidelijk bent krijg je de leiding en anders neemt hij het van je over. Iemand moet het nu eenmaal doen, zo werkt dat in de paardenwereld. Doordat hij je spiegelt kom je in contact met je onzekerheden, angsten, drijfveren en wensen.

Paarden zijn meesters in ‘holding space’, een bekend begrip uit de therapie/coaching. Dat is een soort grondhouding voor contact met jezelf en anderen zonder veroordeling en advies. Ik probeer het vaak, wil dat zo graag, maar het lukt lang niet altijd. Voor ons mensen blijft het lastig. Hoe doet hij dat toch…die kleine pony? Er valt nog heel veel te leren.

ELLA

Ella is een ontzettend lieve Haflinger. Ze is heel nieuwsgierig, wil graag overal bij zijn en graag samen dingen doen. Ze staat stevig op haar 4 benen en is niet zo snel onder de indruk van iets. Ze is dol op knuffelen en spelen doet ze graag. Vooral met Sammy kan ze zich zo af en toe wel lekker uitleven. Ze zijn echt speelmaatjes. 

Ella voert haar taak als leidmerrie op een hele rustige en duidelijke manier uit. Flo zoekt vaak de rust op in de nabijheid van Ella. Binnen de coachsessies is het vaak Ella die als eerste met haar neus vooraan staat.

Sammy

Sammy is een eigenzinnige shetlander met een hart van goud. Hij is niet snel onder de indruk van iets. Hij is dol op spelletjes doen en werkt graag met je mee. Als er iets te eten valt, zal hij zijn best doen om dat te pakken te krijgen. Hij heeft het direct in de gaten als je de verbinding met hem verliest. Dan trekt hij zijn eigen plan. Hij is een echte clown die al heel wat mensen aan het lachen heeft gemaakt. Voor Flo is hij het stabiele, oudere maatje waar zij fijn op kan leunen als er spannende dingen gebeuren.

Flo

Flo is een hele slimme Welsh pony. Ze wil graag nieuwe dingen leren, is nieuwsgierig en heel gevoelig. Door haar gevoeligheid kan ze soms nog wel eens wat spannend vinden. Ze voelt ook heel snel emoties aan bij mensen. Daarin kan ze heel mooi spiegelen. Ze is een echte prinses met stevig karakter die met veel respect benaderd wil worden. Als je duidelijk bent en niet te pusherig, dan wil ze graag met je samen werken. Voor Sammy is zij het maatje die de leiding neemt en waar hij zo af en toe eens heerlijk mee kan dollen.

Bedankt!

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

blijf ook op de hoogte via