Anneke van Dijk

Anneke van Dijk

Ballast

Ieder voorjaar kijk ik vol verwondering naar de grote vlokken vacht die van mijn pony’s afkomen. Soms staan ze zelf flink te schuren om de natuur een handje te helpen. Het lijkt of ze zo snel mogelijk van hun winterjas af willen. Zou toch handig zijn, als wij dat ook konden. Even flink schuren om onze onnodige ballast kwijt te raken. We kunnen zoveel met ons meezeulen. Ons eigen gedoe, maar ook problemen van anderen.

Tijdens de coach sessies kom ik het tegen. Het zijn vaak de gevoeligere types die vaak (onbewust) heel wat op hun schouders meedragen. Kinderen kunnen onverwerkte zaken van bijvoorbeeld een ouder met zich meezeulen. Het kan dan helpend zijn om hier bewust van te worden en te leren hoe ze dit bij de ander kunnen laten.

Voor de ouder om daar actief wat mee te gaan doen. Het blijft wonderlijk hoe paarden blijkbaar aanvoelen waar die ballast zit. Zo bleef pony Sammy een tijd geleden standvastig staan bij een bepaald lid uit de familie die in de paddock was neergelegd met knuffels. Toen we in gesprek waren over het ‘’probleem’’ en van wie dat nu eigenlijk was, zag ik vanuit mijn ooghoek dat Sammy deze knuffel in zijn mond nam en een eindje verderop neersmeet. Dat kun je natuurlijk toeval noemen, toch heb ik zoiets vaak genoeg meegemaakt. Wat volgde was een mooi gesprek en een proces van bewustwording en loskomen.

Zo eenvoudig, verhelderend en bijzonder is paarden coaching!

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Zomervakantie!

Klik hier voor meer informatie over de driedaagse cursus Dit ben Ik voor kinderen tijdens de zomervakantie.

Klik hier voor meer informatie over de driedaagse cursus Dit ben Ik voor kinderen tijdens de zomervakantie.

Sammy

Sammy is een eigenzinnige shetlander met een hart van goud. Hij is niet snel onder de indruk van iets. Hij is dol op spelletjes doen en werkt graag met je mee. Als er iets te eten valt, zal hij zijn best doen om dat te pakken te krijgen. Hij heeft het direct in de gaten als je de verbinding met hem verliest. Dan trekt hij zijn eigen plan. Hij is een echte clown die al heel wat mensen aan het lachen heeft gemaakt. Voor Flo is hij het stabiele, oudere maatje waar zij fijn op kan leunen als er spannende dingen gebeuren.

Flo

Flo is een hele slimme Welsh pony. Ze wil graag nieuwe dingen leren, is nieuwsgierig en heel gevoelig. Door haar gevoeligheid kan ze soms nog wel eens wat spannend vinden. Ze voelt ook heel snel emoties aan bij mensen. Daarin kan ze heel mooi spiegelen. Ze is een echte prinses met stevig karakter die met veel respect benaderd wil worden. Als je duidelijk bent en niet te pusherig, dan wil ze graag met je samen werken. Voor Sammy is zij het maatje die de leiding neemt en waar hij zo af en toe eens heerlijk mee kan dollen.

Bedankt!

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

blijf ook op de hoogte via