Anneke van Dijk

Anneke van Dijk

Kleine stapjes

Paardrijden is iets wat ik heel graag doe. Het blijft iets magisch om met zo’n prachtig dier samen te werken. Een tijdje geleden werd ik tijdens paardrijles gelanceerd. Een ongelukkig momentje waarbij ik door de lucht vloog en op mijn hoofd terecht kwam.

Pijnlijk voor mijn nek en de schrik zat er goed in. Na een paar weken was de pijn in mijn nek weg, maar de angst bleef behoorlijk aanwezig. En wat doe je dan? Dat is voor iedereen anders. De een stapt snel weer op, een ander nooit meer. Ik zat behoorlijk aan die laatste kant. Als iemand die veel dingen intens beleeft, was dit ook zo’n geval wat ik echt even moest verwerken. In mijn hoofd was een behoorlijke strijd gaande.

Wat ga ik nu doen? Een belangrijkere vraag is, wat ik nodig heb om de draad weer op te pakken. Dat is vooral kleine stapjes om weer vertrouwen te krijgen en vooral mild zijn voor mezelf. Ondertussen ben ik weer bezig, rustig aan, het hoeft allemaal niet zo snel.

Kleine stapjes zetten. Zo werkt het ook binnen de paarden coaching. Er gebeuren geen wonderen, maar vaak maken mensen keuzes waarbij ze kleine stapjes gaan zetten in de richting die ze op willen. Hoe mooi om dat te mogen begeleiden en zelf te weten hoe het werkt.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Zomervakantie!

Klik hier voor meer informatie over de driedaagse cursus Dit ben Ik voor kinderen tijdens de zomervakantie.

Klik hier voor meer informatie over de driedaagse cursus Dit ben Ik voor kinderen tijdens de zomervakantie.

Sammy

Sammy is een eigenzinnige shetlander met een hart van goud. Hij is niet snel onder de indruk van iets. Hij is dol op spelletjes doen en werkt graag met je mee. Als er iets te eten valt, zal hij zijn best doen om dat te pakken te krijgen. Hij heeft het direct in de gaten als je de verbinding met hem verliest. Dan trekt hij zijn eigen plan. Hij is een echte clown die al heel wat mensen aan het lachen heeft gemaakt. Voor Flo is hij het stabiele, oudere maatje waar zij fijn op kan leunen als er spannende dingen gebeuren.

Flo

Flo is een hele slimme Welsh pony. Ze wil graag nieuwe dingen leren, is nieuwsgierig en heel gevoelig. Door haar gevoeligheid kan ze soms nog wel eens wat spannend vinden. Ze voelt ook heel snel emoties aan bij mensen. Daarin kan ze heel mooi spiegelen. Ze is een echte prinses met stevig karakter die met veel respect benaderd wil worden. Als je duidelijk bent en niet te pusherig, dan wil ze graag met je samen werken. Voor Sammy is zij het maatje die de leiding neemt en waar hij zo af en toe eens heerlijk mee kan dollen.

Bedankt!

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

blijf ook op de hoogte via