Anneke van Dijk

Anneke van Dijk

Wat wil je dan wel? Ze kwam bij mij langs voor een paarden coach sessie. Ze kon me precies vertellen wat er allemaal ‘’niet goed’’ ging momenteel. Ze had de afgelopen tijd hard gewerkt aan allerlei doelen, met weinig resultaat. Ik vroeg haar naar haar waarden, dingen die belangrijk zijn voor haar. Leuke dingen doen, plezier hebben, kwam al snel naar boven. Ze gaf aan dat dat niet zo lukte. Daar baalde ze van. 

Ze kreeg van mij de opdracht om balkjes neer te leggen en daar met een van de pony’s overheen te lopen. Terwijl ze bezig was, stapte een van de pony’s resoluut op een van de balkjes af en duwde met zjin neus een balk op de grond. ‘’OK’’ zei ze, ‘’het is duidelijk. Ik ga nu weer iets doen waar ik helemaal geen zin in heb.’’ Wat wil je dan wel, was mijn vraag. ‘’Eigenlijk wil ik gewoon even wandelen met een pony, zonder doel, gewoon wandelen.” En dat deden we, een mooi begin. 

Paarden coaching…zo eenvoudig kan het zijn.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Zomervakantie!

Klik hier voor meer informatie over de driedaagse cursus Dit ben Ik voor kinderen tijdens de zomervakantie.

Klik hier voor meer informatie over de driedaagse cursus Dit ben Ik voor kinderen tijdens de zomervakantie.

Sammy

Sammy is een eigenzinnige shetlander met een hart van goud. Hij is niet snel onder de indruk van iets. Hij is dol op spelletjes doen en werkt graag met je mee. Als er iets te eten valt, zal hij zijn best doen om dat te pakken te krijgen. Hij heeft het direct in de gaten als je de verbinding met hem verliest. Dan trekt hij zijn eigen plan. Hij is een echte clown die al heel wat mensen aan het lachen heeft gemaakt. Voor Flo is hij het stabiele, oudere maatje waar zij fijn op kan leunen als er spannende dingen gebeuren.

Flo

Flo is een hele slimme Welsh pony. Ze wil graag nieuwe dingen leren, is nieuwsgierig en heel gevoelig. Door haar gevoeligheid kan ze soms nog wel eens wat spannend vinden. Ze voelt ook heel snel emoties aan bij mensen. Daarin kan ze heel mooi spiegelen. Ze is een echte prinses met stevig karakter die met veel respect benaderd wil worden. Als je duidelijk bent en niet te pusherig, dan wil ze graag met je samen werken. Voor Sammy is zij het maatje die de leiding neemt en waar hij zo af en toe eens heerlijk mee kan dollen.

Bedankt!

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

Je bericht is verstuurd en ik reageer binnen twee dagen.

blijf ook op de hoogte via